Норвегія приєдналася до п'ятого пакета санкцій ЄС проти росії

Норвегія приєдналася до п'ятого пакета санкцій ЄС проти росії

Укрінформ
Норвегія закриє свої кордони та порти для російських вантажівок і кораблів, таким чином приєднавшись до останнього раунду санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти росії через її агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За інформацією МЗС країни, як виняток будуть звільнені від санкцій російські рибальські судна, які часто вивантажують свій улов в портах на півночі Норвегії.

У МЗС додали, що норвезький арктичний архіпелаг Шпіцберген також може не дотримуватися обмежувальних заходів проти росії.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня Європейський Союз ухвалив п’ятий пакет санкцій проти росії у відповідь на неспровоковану агресію проти України. До обмежувальних заходів включені заборона на надання доступу до портів ЄС кораблів, зареєстрованих під прапором росії, заборона будь-яких операцій із залученням автомобільного транспорту з росії або білорусі, що не дозволить їм транспортувати товари дорогами в межах ЄС, включаючи транзит його територією.

Читайте також: Боржомі призупиняє роботу на тлі санкцій проти російських олігархів

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст і селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-