Ердоган обговорив із генсеком ООН евакуацію та гумдопомогу Україні

Ердоган обговорив із генсеком ООН евакуацію та гумдопомогу Україні

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган і Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш обговорили телефоном події щодо війни рф проти України, діяльність гуманітарної контактної групи ООН, евакуацію та гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Директорат з комунікацій адміністрації президента.

«Генеральний секретар ООН Гутерріш поінформував президента Ердогана про свої переговори у москві та Києві. Під час розмови Президент Ердоган заявив, що Туреччина готова надати всю можливу підтримку ООН як щодо діяльності гуманітарної контактної групи, так і з питань евакуації та гуманітарної допомоги», - йдеться у повідомленні.

За словами Ердогана, Туреччина і надалі докладатиме зусиль для встановлення миру.

Читайте також: Єрмак зустрівся з головним радником Ердогана – говорили про гарантії безпеки

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня Ердоган провів телефонну розмову з президентом рф володимиром путіним, під час якої наголосив на важливості припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів, безпечної евакуації та запропонував провести зустріч президентів України та рф у Стамбулі.

Після зустрічі путіна та Гутерреша 26 квітня речник Генсека ООН сказав, що путін нібито погодився на залучення структур ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільних із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Гутерреш запропонував створити гуманітарну контактну групу у складі представників росії, України та ООН «для пошуку можливостей відкриття безпечних коридорів із локальним припиненням бойових дій, а також для гарантії того, що вони справді ефективні».

Читайте також: Генсек ООН написав послання українцям після візиту до Києва: Ми не здамося

Наступного дня прессекретар президента росії дмитро пєсков спростував інформацію ООН про домовленість із рф про спільну з МКЧХ участь в евакуації людей з «Азовсталі».

Раніше в Туреччині неодноразово заявляли про готовність надати кораблі для евакуації жителів Маріуполя, а також доправити на них гуманітарний вантаж.

Фото: İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, iletisim.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-