Держдеп вважає переговорну позицію кремля у війні з Україною «тотальним цинізмом»

Держдеп вважає переговорну позицію кремля у війні з Україною «тотальним цинізмом»

Укрінформ
Режим у кремлі не намагається шукати мирного рішення війни, розв'язаної ним в Україні, всі заяви рф у контексті переговорів є тотальним цинізмом.

Таку позицію висловила в інтерв'ю «Медузі» заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Укрінформ.

«Жодних сигналів про те, що він (путін – ред.) намагається знайти якийсь вихід, ми не бачимо. Російська переговорна позиція - це тотальний цинізм. Вони наполягають на повній капітуляції України, а під час переговорів його генерали бомблять українські міста та беруть в облогу Маріуполь», - зазначила заступник голови Держдепу США.

Вона наголосила, що путін, який народився в Ленінграді невдовзі після блокади, де загинули його родичі, «не може не розуміти, що таке військова облога міста з мирними жителями».

При цьому Нуланд сказала, що путін міг би припинити всі бойові дії за хвилину: «Так буде краще для самої росії – не кажучи вже про Україну та інший світ».

Читайте також: Нуланд: Ціль США – стратегічна поразка путіна

Як повідомляв Укрінформ, останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила з рядом пропозицій з припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-