Низка країн рекомендує своїм громадянам залишити Придністров'я

Низка країн рекомендує своїм громадянам залишити Придністров'я

Укрінформ
Влада США, Ізраїлю та інших країн рекомендувала своїм громадянам залишити Придністров'я, а Болгарія - територію Молдови в цілому.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Зазначається, що МЗС Болгарії 28 квітня підвищив рівень ризику подорожей до Молдови до найвищого та порекомендувало своїм громадянам залишити її, а також утриматися від поїздок до країни.

Ізраїль також поновив рекомендації щодо відвідання Молдови, закликавши своїх громадян, які планують прибути до Придністров'я найближчим часом, скасувати поїздку.

Те саме рекомендує міністерство закордонних справ Великої Британії, МЗС Німеччини та Франції.

Напередодні, 27 квітня, посольство Сполучених Штатів у Молдові відновило рівень ризику для подорожей до Придністров'я та рекомендувало своїм громадянам «негайно залишити» його територію.

У той же день міністерство закордонних справ Канади рекомендувало своїм громадянам у Молдові бути максимально обережними та утриматися від поїздок до Придністров'я через «ризик збройного конфлікту».

Читайте також: росіяни поширюють фейк про нібито намір України захопити у Придністров'ї склад боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня стало відомо про вибухи на радіотелецентрі біля селища Маяк на території так званої ПМР. Напередодні у будівлі "міністерства державної безпеки" самопроголошеного Придністров'я у Тирасполі сталася серія вибухів, обійшлося без жертв.

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи у Тирасполі – спланована провокація російських спецслужб.

28 квітня стало відомо, що у Придністров'ї оголосили військові збори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-