Естонія заборонила ворожу символіку на 9 травня по всій країні

Естонія заборонила ворожу символіку на 9 травня по всій країні

Укрінформ
Поліція Естонії поширила на територію всієї країни заборону публічних зібрань на честь 9 травня з використанням символіка агресора.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

Раніше заборона була встановлена ​​лише для регіонів Хар'юмаа (Таллінн) та Іда-Вірумаа (Нарва та Кохтла-Ярве). Тоді ж говорилося, що заборона може бути розширена на всю Естонію, що й відбулося в підсумку.

Поліція забороняє пов'язані зі святкуванням 9 травня публічні зібрання та використання на них військової символіки, щоб уникнути провокацій. Як зазначила влада, вшановувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні не заборонено, але не можна розпалювати насильство та ворожнечу між людьми.

Читайте також: У столиці Естонії заборонили ходу 9 травня

«Таким чином, 9 травня можна вшанувати пам'ять, поклавши квіти та поставивши свічку на цвинтарі. Але не варто розмахувати стрічками та прапорами, якими агресор виправдовує війну в Україні», - наголосив представник Лиунаської префектури Естонії Андрус Реймаа.

У країні, зокрема, заборонені прапори СРСР та рф, георгіївські стрічки та радянська військова форма.

Заборона діє до 10 травня. Проте, як заявлялося, при потребі її буде продовжено, оскільки демонстрація ворожої символіки у громадському просторі Естонії неприйнятна і в інший час.

Читайте також: рф погрожує Естонії та має військові плани проти неї - посол

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня в Естонії було ухвалено закон, який забороняє публічну демонстрацію символів на підтримку актів державної агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-