Колишній топменеджер Газпрому:  кремль навмисно заважав Грузії та Україні отримати ПДЧ НАТО

Колишній топменеджер Газпрому: кремль навмисно заважав Грузії та Україні отримати ПДЧ НАТО

Укрінформ
Колишній топменеджер Газпромбанку та Газпрому Ігор Волобуєв заявив, що війна росії з Грузією та «газова війна» з Україною були наслідком прагнення цих країн отримати ПДЧ НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Волобуєв розповів у відеоінтерв'ю Денису Казанському.

«Ви маєте розуміти одну річ. Війна з Україною розпочалася не 24 лютого, не навесні 2014 року. Війну з Україною путін розпочав на початку свого терміну», - каже Волобуєв.

Зокрема, він нагадує про політичне тло першої газової війни проти України на рубежі 2005-2006 років – «прихід Ющенка, прозахідного президента, який відкрито декларував необхідність вступу до НАТО». Але це була лише «перша ластівка».

На Бухарестському саміті НАТО у квітні 2008 року було дано сигнали, що Україна та Грузія можуть отримати ПДЧ у НАТО. «І що ми побачили? Через чотири місяці – справжнісінька війна з Грузією. І в грудні розпочинається справжня «газова війна», коли 7 січня (із рф – ред.) повністю перекривають газ, обвинувативши Україну. І майже два тижні газ взагалі не надходив на територію України і надалі транзитом до Європи. Тобто політичні події завжди були підґрунтям, а Газпром – економічною палицею», - наголосив топменеджер.

Читайте також: путін погрожує «блискавичними ударами» тим, хто втрутиться у війну

Як повідомлялося, напередодні віцепрезидент російського Газпромбанку українського походження Ігор Волобуєв виїхав з Росії в Україну і вступив до лав тероборони, щоб захищати батьківщину. Колишній топменеджер народився та до 18 років мешкав у Охтирці Сумської області. Саме там, після розв`язання росією повномасштабних бойових дій проти України, його батько «місяць прожив у підвалі».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-