У Польщі підтвердили, що росія перестала постачати газ до країни

У Польщі підтвердили, що росія перестала постачати газ до країни

Укрінформ
З вівторка, 27 квітня, росія повністю перестала постачати газ до Польщі.

Про це в ефірі Польського радіо повідомила у середу міністр клімату Польщі Анна Москва, передає Укрінформ.

"Із сьогоднішнього ранку російський газ повністю не постачається (до Польщі – ред.), кран перекрито", – підкреслила Москва.

Вона зазначила, що крім Польщі газ відсьогодні не постачається також і до Болгарії, яка також відмовилася платити росії у рублях, як того почав вимагати путін.

Уповноважений уряду Польщі із стратегічної енергетичної інфраструктури Пьотр Наімський у середу підкреслив, що Польща готова до припинення постачання газу з росії і має можливості забезпечити потреби країни, транспортуючи газ з інших напрямків.

Наімський повідомив, що Польща більше не купуватиме газ з росії. Він зазначив, що Варшава планувала відмовитися від купівлі газу з кінця грудня, але з огляду на нинішню ситуацію буде змушена зробити це раніше. Він визнав, що польська сторона в умовах війни рф проти України та енергетичної кризи змушена буде заплатити за газ трохи більше.

Читайте також: Єрмак: рф розпочинає газовий шантаж Європи через відмову платити за газ у рублях

Як інформувалося, російський монополіст Газпром повністю призупинив постачання газу болгарській компанії "Булгаргаз" та польській PGNiG у зв'язку з несплатою в рублях.

На це рішення вже відреагували керівні органи ЄС. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила в середу, що припинення постачання газу до кількох країн ЄС є "черговою спробою використання росією газу як інструменту шантажу". Вона зазначила, що ЄС підготує на ці дії рф свою скоординовану відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-