Суд у рф оштрафував Wikimedia за не видалення статей з «фейками» про війну в Україні

Суд у рф оштрафував Wikimedia за не видалення статей з «фейками» про війну в Україні

Укрінформ
Суд Таганського району москви за підсумками розгляду двох позовів визнав організацію Wikimedia Foundation, що підтримує роботу російськомовної "Вікіпедії", винною в не видаленні забороненого в рф контенту і призначив їй штрафи на загальну суму 5 млн рублів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал російської "Вікіпедії".

Причиною одного із стягнень у розмірі 3 млн рублів стала публікація п'яти статей про військові дії росії в Україні: "Битва за Київ (2022)"; "Військові злочини у період вторгнення росії в Україну"; "Обстріл лікарні в Маріуполі"; "Руйнування Маріупольського театру (2022)"; "Різанина в Бучі".

Крім того, суд оштрафував Wikimedia на 2 млн рублів за матеріал "Вторгнення росії в Україну (2022)" та дві статті про вибухову речовину – "Димний порох"; "Порох".

Читайте також: Суд у москві заарештував рахунки та майно «дочки» Google

Це перший випадок, коли російський суд виписує штрафи за зміст статей "Вікіпедії". Протоколи про адміністративні правопорушення було складено роскомнаглядом.

Раніше роскомнагляд неодноразово надсилав Wikimedia повідомлення з вимогами видалити "недостовірну суспільно значущу інформацію", що стосується війни в Україні. Наглядове відомство стверджує, що у цих статтях "Вікіпедії" нібито "просувається виключно антиросійська інтерпретація подій".

Читайте також: У Києві розслідують понад 100 справ про російську агресію

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог робить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно дають відсіч російським військам, завдаючи їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-