Естонія знищить партію кокаїну на пів мільярда євро, вилучену на шляху до рф

Естонія знищить партію кокаїну на пів мільярда євро, вилучену на шляху до рф

Укрінформ
Влада Естонії має намір якнайшвидше знищити виявлену в порту Мууга велику партію кокаїну, що призначалася переважно для росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR з посиланням на поліцію.

«Йдеться про абсолютний рекорд, особливо що стосується кокаїну. Навіть у масштабах світу та Європи це наша досить суттєва робоча перемога. Ясно те, що ця партія не призначалася для естонського ринку», - заявив керівник служби боротьби з наркотиками Пих'яської префектури Райт Пікаро.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом партію кокаїну буде знищено. «Коли всі необхідні експертизи буде зроблено, ця партія відправиться в піч», - сказав Пікаро.

Наразі слідство встановлює, кому належав конфіскований кокаїн і де саме його хотіли реалізувати.

Читайте також: В Аргентині щонайменше 17 осіб померли від отруєного кокаїну

Напередодні повідомлялося, що співробітники слідчого відділу Податково-митного департаменту (ПМД) Естонії у співпраці з голландською поліцією, фінською митницею та Європолом виявили в естонському порту Мууга 3,5 тонни кокаїну. Це відбулося під час перевірки рефрижераторних контейнерів, у яких, за документами, перевозили банани з Еквадору.

Роздрібна вартість цієї партії була б близько пів мільярда євро. Вантаж корабля становили контейнери, країною призначення більшої частини яких вказувалася російська федерація.

Досудове розслідування кримінальної справи проводиться службою боротьби з наркозлочинами слідчого відділу ПМД під керівництвом Державної прокуратури Естонії.

Фото: MTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-