Франція посилюватиме санкції проти рф після переобрання Макрона

Франція посилюватиме санкції проти рф після переобрання Макрона

Укрінформ
Франція посилюватиме санкції проти росії, але при цьому уряд має бути чесним з французьким народом, що це може мати наслідки для громадян.

Про це заявив державний секретар міністерства Європи й закордонних справ Франції Клеман Бон у коментарі журналістці CNN.

На запитання, чи вдасться переобраному президенту Франції Еммануелю Макрону зберегти підтримку, якщо він продовжить посилювати санкції проти росії, бо це впливає на добробут людей, Бон сказав, що ситуація непроста. Він зазначив, що санкції не можуть не мати такого впливу на життя французів, але санкції проти рф потрібно посилювати.

«Ми повинні посилювати санкції, оскільки війна (в Україні – ред.) все ще продовжується, ми не можемо це полишити. І ми також маємо захистити людей, особливо найбідніших, від зростання цін на продукти та енергоносії. Ми маємо бути дуже прозорими та чіткими: ми будемо їх захищати, але ми не можемо сказати, що ситуація стане легкою – що ми будемо чинити тиск на росію та не мати від цього жодних наслідків», – наголосив Бон.

Читайте також: Никифоров розповів про неофіційну розмову Зеленського з Макроном

За його словами, Макрон чітко говорив про це з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Це матиме вплив. Ми впораємося з цим. Ми будемо намагатися пом’якшити цей вплив, але ми не можемо сказати, що війна не має жодної ціни», - сказав Бон.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами обробки 100% голосів виборців, чинний президент Франції Еммануель Макрон перемагає у другому турі президентських виборів, випереджаючи Марін Ле Пен на 17,1%.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Байден привітав Макрона та підтвердив спільну підтримку України

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи у рф та вихід зі спільних проєктів.

Керівництво Євросоюзу працює над можливістю запровадження ембарго на російські нафтопродукти, що стане одним із найпотужніших ударів для економіки рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-