В Австрії за поширення пропаганди RT і Sputnik штрафують на €50 тисяч

В Австрії за поширення пропаганди RT і Sputnik штрафують на €50 тисяч

Укрінформ
В Австрії з 14 квітня почали діяти законодавчі зміни, які передбачають штраф до 50 тисяч євро за поширення в Інтернеті санкціонованих в ЄС російських пропагандистських ресурсів RT та Sputnik.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформагентство Austria Presse Agentur.

Зазначається, що австрійське відомство з питань зв’язку KommAustria з 14 квітня почало нести відповідальність за дотримання санкцій Євросоюзу у сфері ЗМІ – не лише в секторі мовлення, а й онлайн. Це відбулося після того, як набула чинності відповідна поправка до закону про аудіовізуальні медіа-послуги (AMD-G).

"Це стосується і введеного ЄС блокування російських державних ЗМІ RT і Sputnik. У випадку порушень може накладатися штраф до 50 тисяч євро", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нацрада закликає не вручати німецьку «Премію ЗМІ за свободу» Овсянніковій

Таким чином, як інформує АРА, технічне розповсюдження Sputnik і RT різними мовними версіями, як і поширення контенту на всіх радіо, пошукових і потокових платформах, включаючи соціальні мережі, караються законом. Також каратися будуть умисні спроби обійти санкції.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня в Австрії заборонили трансляцію кремлівського пропагандистського каналу Russia Today та Sputnik через поширення ним дезінформації про російську загарбницьку війну в Україні. 

Також 2 березня Євросоюз ухвалив рішення заборонити мовлення на своїй території російських дезінформаційних ресурсів Russia Today (RT) та Sputnik.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-