В Естонії законопроєкт про заборону ворожої символіки пройшов друге читання

В Естонії законопроєкт про заборону ворожої символіки пройшов друге читання

Укрінформ
В Естонії пройшов друге читання законопроєкт про поправки до Пенітенціарного кодексу, згідно з яким передбачається покарання за публічну демонстрацію символів, пов'язаних з підтримкою, виправданням актів агресії, геноциду, злочину проти людства або воєнного злочину.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника ERR.

Згідно з законопроєктом, за відповідний злочин може призначатися покарання у вигляді штрафу до 1200 євро або арешту. У випадку юридичних осіб штраф може становити до 32 тис. євро.

Законопроєкт також кваліфікує як кримінальний злочин долучення до збройних сил держави, яка вчиняє акт агресії, або збройного формування, яке бере участь в акті агресії з боку іншої іноземної держави, участь у скоєнні або підготовці такого акту, а також його свідому підтримку, зокрема фінансову. За такий злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, а у випадку юридичних осіб – штраф.

Зазначається, що під час парламентського обговорення із законопроєкту вилучили положення про заборону "мови ворожнечі".

Читайте також: Естонія та Болгарія закрили порти для російських суден

Третє, підсумкове читання законопроєкту призначено на 21 квітня. У разі ухвалення поправок до Пенітенціарного кодексу вони набудуть чинності наступного дня після їх опублікування у Riigi Teataja.

Фото: Сандер Койт/ERR 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-