Кислиця нагадав речнику Генсека, що росії серед засновників ООН немає

Кислиця нагадав речнику Генсека, що росії серед засновників ООН немає

Документ
Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вказав речнику Генерального секретаря Стефану Дюжарріку на недостовірне твердження в його заяві про те, що росія нібито є однією із засновниць Організації Об‘єднаних Націй.

Про це передає Укрінформ.

«Упс! Який ляп! Слід пам’ятати: ані Російська Радянська Федеративна Соціалістична Республіка, яка зберегла своє Міністерство закордонних справ у 1945 році, ані рф не була присутня в Сан-Франциско (під час заснування ООН - ред.) і не підписувала Статут. Якщо офіс Стефана Дюжарріка покаже підпис РРФСР у Сан-Франциско, я назву це підробкою. рф не є членом-засновником!» - написав Кислиця у Твітері.

У зв’язку з наближенням річниці Конференції ООН у Сан-Франциско, зазначив він, важливо нагадати, що російська федерація не входила до числа країн, які підписали Статут ООН і не є членом-засновником Організації.

«Ми сподіваємося, що секретаріат ООН надалі не ставитиме себе в незручне становище», - додав Кислиця в іншому твіті.

Раніше Дюжаррік повідомив, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш надіслав запити Україні та росії щодо його зустрічей у Києві з Президентом України Володимиром Зеленським та в москві - з путіним.

У заяві Дюжарік, посилаючись на Гутерреша, зазначив, «що і Україна, і російська федерація є членами-засновниками Організації Об'єднаних Націй і завжди були рішучими прихильниками цієї організації».

Кислиця проілюстрував свої твіти фотографіями підписантів установчих документів ООН – України, Білорусії та СРСР.

Міжнародна конференція, на якій було засновано ООН, проходила у Сан-Франциско з 25 квітня по 26 червня 1945 року. У ній взяли участь 50 держав, які офіційно вважаються засновниками Організації. Серед них – Українська Радянська Соціалістична Республіка, Білоруська Радянська Соціалістична Республіка та Союз Радянських Соціалістичних Республік. Російська Радянська Федеративна Соціалістична Республіка ні тоді, ні пізніше (як рф) до ООН не вступала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-