Банки, майнінг-компанія та олігарх: США ввели нові санкції проти росії

Банки, майнінг-компанія та олігарх: США ввели нові санкції проти росії

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення нових санкцій проти росії, які охоплюють десятки юридичних і фізичних осіб, у тому числі банки, фінансові установи, їх керівництво, а також одну з найбільших у світі майнінг-компаній на території рф.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному в середу на сайті Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США сьогодні запровадив дії проти юридичних і фізичних осіб, причетних до спроб ухилення від антиросійських санкцій США та міжнародних партнерів», - зауважили в американському Мінфіні.

Так, обмеження введені проти комерційного банку «Транскапіталбанк» (ТКБ) та його міжнародної мережі з понад 40 фізичних і юридичних осіб на чолі з російським олігархом Костянтином Малофєєвим. У цьому зв’язку повідомляється, що ТКБ, який працює з 1992 року, неодноразово надавав послуги банкам в Азії, в тому числі в Китаї, а також на Близькому Сході, для обходу західних санкцій.

Читайте також: Підсанкційні російські банки не зможуть випускати картки UnionPay – ЗМІ

США запровадили перші санкції проти Малофєєва ще в грудні 2014 року за фінансування «сепаратистської діяльності на сході України» та за його тісні зв'язки з так званою «ДНР».

У квітні Міністерство юстиції США висунуло проти Малофєєва кримінальні звинувачення через спроби ухилення від санкцій.

Нинішні санкції оголошено «за те, що він діяв чи мав намір діяти на користь або від імені, прямо чи опосередковано», уряду Росії.

Читайте також: Японія ухвалила законопроєкти про санкції, що закриють «лазівки» для рф

Окрім того, запроваджено обмеження проти членів мережі осіб та компаній, які сприяли уникненню санкцій, включаючи тих, хто займається прокремлівською пропагандою. Під санкції потрапили організації в Росії, Молдові, Сінгапурі, а також низка російських фізичних осіб, включаючи сина Малофєєва.

Мінфін США також вніс до списку санкцій компанії, які працюють у сфері «майнінгу» віртуальної валюти в росії, що вважається третьою за обсягами у світі. При цьому зазначається, що це перший випадок, коли США вводять санкції проти компанії, яка займається такою діяльністю.

Читайте також: Україна підготувала план санкційного тиску на рф для міжнародних партнерів

В окремій заяві у середу державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Держдеп запроваджує візові обмеження щодо 635 фізичних осіб росії, включаючи членів Держдуми й представників так званих «ДНР» і «ЛНР», та 17 осіб, які відповідають за підрив демократії в Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, з початку масштабної збройної агресії рф проти України США та країни Заходу запровадили проти росії безпрецедентні в історії санкції та експортні обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-