Підсанкційні російські банки не зможуть випускати картки UnionPay – ЗМІ

Підсанкційні російські банки не зможуть випускати картки UnionPay – ЗМІ

Укрінформ
Великі російські підсанкційні банки не зможуть випускати картки UnionPay, оскільки китайська платіжна система побоюється співпрацювати з ними через ризик вторинних санкцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК з посиланням на джерела у великих кредитних організаціях російської федерації. 

Зокрема, наближений до Сбербанку співрозмовник зазначив, що про таке рішення співробітникам повідомили на закритій зустрічі. На початку березня Сбербанк розглядав варіанти випуску кобейджингової картки платіжних систем «Мир» та UnionPay, а вже за місяць кредитна організація потрапила під блокуючі санкції США.

Аналогічну можливість розглядали Альфа-банк, «Открытие» і ВТБ. Водночас «Промсвязьбанк», який випускав картки UnionPay, після запровадження санкцій припинив це робити.

Читайте також: Магазини блокують платежі картками UnionPay, які випущенні в росії

Частина джерел видання стверджують, що ці кредитні організації не зможуть випускати картки UnionPay через побоювання самої платіжної системи. Інші кажуть, що представники UnionPay поставили переговори про співробітництво на паузу, не пояснюючи причин.

Офіційно зв'язок припинення випуску карток з ризиком вторинних санкцій у платіжній системі не підтверджують. З тими банками, яких санкції не торкнулися, UnionPay продовжує співпрацювати.

Як повідомлялося, міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard призупинили свою роботу в росії з 10 березня, і тепер власники цих карток не можуть розплачуватися ними за кордоном. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-