Більшість шведів підтримують вступ країни до НАТО

Більшість шведів підтримують вступ країни до НАТО

Опитування
Укрінформ
Кількість жителів Швеції, які підтримують вступ країни до НАТО на тлі російського вторгнення в Україну, у квітні збільшилася до 57%.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це свідчать свіжі дані опитування аналітичного центру Demoskop на замовлення газети Aftonbladet.

Згідно з опитуванням, проведеним з 14 по 19 квітня, 57% з 1 177 респондентів виявили прихильність до вступу Швеції до Північноатлантичного Альянсу. У березні ця цифра становила 51% опитаних.

Водночас, кількість негативно налаштованих до виходу Швеції з позаблокового статусу громадян країни знизилась з 24% до 21%. Шведів, які ще не визначилися, теж стало менше: 22% у квітні у порівнянні з 25% у березні.

Наразі у шведському уряді до травня переглядають політику позаблокового статусу країни і проводять дебати щодо можливості вступу Швеції до НАТО.

Читайте також: У Фінляндії не зважатимуть на погрози рф про «наслідки» вступу до НАТО

Раніше у березні громадські опитування засвідчили готовність більшої частини населення Швеції до вступу до Північноатлантичного Альянсу на тлі російського вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, після того, як 24 лютого росія вторглася на територію України, більшість виборців та більш як сотня депутатів парламенту Фінляндії (з 200) теж підтримують вступ країни в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-