Серед висланих з Австрії російських «дипломатів» був військовий аташе – ЗМІ

Серед висланих з Австрії російських «дипломатів» був військовий аташе – ЗМІ

Укрінформ
Серед чотирьох російських дипломатів-шпигунів, висланих Австрією на початку квітня, був і аташе з питань оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформаційне агентство APA.

"Відповідно до російського посольства, четверо російських дипломатів покинули Австрію ще до "необхідної дати". МЗС Австрії минулого тижня розкрило особи трьох із цих чотирьох осіб: аташе з питань оборони, віцеконсул генерального консульства в Зальцбурзі, перший секретар посольства, який також був радником постійного представника при міжнародних організаціях Михайло Ульянов зникли з опублікованого в Інтернеті списку акредитованих російських дипломатів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія висилає дипломатів Австрії, Бельгії та Нідерландів

Як зазначає агентство, у відповідь на цей крок Відня у вівторок росія повідомила, що висилає чотирьох австрійських дипломатів.

У австрійському МЗС заявили, що шкодують з приводу такого рішення москви, яке не має під собою жодних підстав, адже австрійські дипломати виконували свої функції виключно в рамках Віденської конвенції. Відповідно до відомства, посольства Австрії в москві продовжуватиме працювати в інтересах австрійців у рф та для підтримки каналів зв'язку.

Читайте також: Війна змінює мову: в Австрії проаналізували, як рф втратила велику літеру, а росіяни стали «орками»

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня стало відомо, що Австрія висилає чотирьох російських дипломатів, які діяли у порушення Віденської конвенції – де-факто займалися шпигунською діяльністю. Усі четверо мали залишити країну до 12 квітня.

Водночас цей крок офіційного Відня був радше символічним з огляду на велику дипломатичну присутність росіян в Австрії. Лише у посольстві рф у Відні акредитовано 146 осіб. Якщо до цієї кількості додати ще співробітників російської місії при міжнародних організаціях та ОБСЄ, то загальна кількість російських дипломатів становить близько 290 осіб.

Австрія мала в Росії 33 співробітника посольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-