США планують конфіскувати на Фіджі яхту російського олігарха Керімова

США планують конфіскувати на Фіджі яхту російського олігарха Керімова

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір заарештувати суперяхту «Amadea» на Фіджі, що ймовірно належить підсанкційному російському олігарху Сулейману Керімову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що судно прибуло на Фіджі тиждень тому після того, як 18 днів тому покинуло Мексику і перетнуло Тихий океан. Поліція проводить розслідування, яким чином яхта прибула до порту країни без митного оформлення.

Прокуратура Фіджі подала заяву до Високого суду, щоб «моторна яхта «Amadea» не залишала води Фіджі до завершення розгляду заявки на реєстрацію ордера на арешт майна та реєстрації ордера США на арешт "Amadea"».

Посольство США минулого тижня заявило, що країна «прихильна пошуку і конфіскації активів олігархів, які підтримували жорстоку, неспровоковану війну російської федерації проти України».

Агент суперяхти на Фіджі, що діє від імені «Amadea», повідомив агентству минулого тижня, що юристи судна оскаржують, що Керімов є власником.

США, ЄС та Велика Британія запровадили персональні санкції проти російського можновладця Сулеймана Керімова через вторгнення рф в Україну.

Читайте також: У Британії знайшли нерухомість російських підсанкційних олігархів на $1 мільярд

Як повідомлялося, із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну росія зазнала масштабних санкцій з боку світової спільноти.

За даними спеціалізованої оперативної групи «Заморозити та вилучити» (Freeze and Seize Task Force), з початку вторгнення рф в Україну ЄС вже заморозив активи російських та білоруських олігархів майже на 30 мільярдів євро, і ця робота триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-