Військові США використовують на навчаннях «уроки» війни росії проти України - ЗМІ

Військові США використовують на навчаннях «уроки» війни росії проти України - ЗМІ

Укрінформ
У програму підготовки американських військових внесли зміни відповідно до «уроків» війни росії проти України, зокрема на навчаннях імітують поширення неправдивої інформації у соцмережах, рольові гравці розмовляють російською, військових готують до бою у місті під артбстрілами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AP.

«У каліфорнійській пустелі тренери сухопутних військ США вже використовують уроки війни росії проти України, готуючи солдатів до майбутніх боїв проти головного супротивника, таких як росія чи Китай», - повідомляє видання.

Зокрема рольові гравці на навчаннях, які проводяться цього місяця в Національному навчальному центрі розмовляють російською. Ворожа сила, яка контролює вигадане місто Уджен, використовує постійний потік публікацій у соціальних мережах, щоб висувати неправдиві звинувачення проти американської бригади.

Читайте також: Зброя на $800 млн: що саме отримають ЗСУ від США

Також найближчими тижнями запланований сценарій навчання для наступної бригади, який буде зосереджено на протидії ворогу, який хоче знищити місто ракетами, щоб завоювати його.

«Думаю, що зараз вся армія спостерігає за тим, що відбувається в Україні, і намагається засвоїти уроки», – сказала міністерка сухопутних сил США Крістін Вормут.

За її словами, важливим є також досвід в інформаційній сфері.

«Ми говоримо про це вже близько п’яти років. А зараз насправді бачимо, наскільки неймовірно сильним виявився Зеленський... Це світова війна, яку реальний світ може бачити і спостерігати в режимі реального часу», - сказала Вормут журналістам.

Читайте також: росіяни підривали мости, коли відступали на Чернігівщині - розвідка Британії

Також в ході навчань з обох боків використовують більшу кількість безпілотників, рольові гравці мають телефони, готові для зйомки та швидкого розміщення в соціальних мережах, військових готують до бою у місті під артбстрілами.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-