У Палаті депутатів Берліна хочуть прибрати танки з радянського меморіалу

У Палаті депутатів Берліна хочуть прибрати танки з радянського меморіалу

Укрінформ
Берлінський осередок Християнсько-демократичного союзу закликає прибрати танки з радянського меморіалу в центрі міста.

Про це повідомляє Spiegel, передає Укрінформ.

Попри те, що Німеччина взяла на себе зобов’язання назавжди зберігати радянські меморіали, такі як Берлін-Тіргартен, у колах берлінського ХДС лунають заклики прибрати ці елементи пам’ятника. Так, заступниця голови депутатської групи ХДС у Палаті депутатів (парламенті) Берліна Штефані Бунг вважає, що ситуація змінилася, і російська війна проти України зруйнувала основи для існування меморіалу в нинішньому вигляді.

«Сьогодні танки у Тіргартені вже не лише символізують звільнення Німеччини від нацистського фашизму, а й агресивну війну режиму путіна, який нехтує територіальними кордонами та людськими життями. Тому ці символи агресії та воєнних злочинів слід видалити з міського пейзажу Берліна», - вважає депутатка.

Вимогу Бунг мають незабаром обговорити у Палаті депутатів Берліна.

Читайте також: На місці демонтованого радянського танка в Мукачеві буде сквер - мер

Як повідомлялося, кілька днів тому невідомі накрили танк Т-34 меморіалу Берлін-Тіргартен велетенськими прапорами України. Поліція через кілька годин прапори зняла, справу вирішили не відкривати попри вимоги посольства рф, адже матеріальних пошкоджень завдано не було.

Під час возз’єднання Німеччини керівництво ФРН зобов’язалася назавжди зберегти радянські меморіальні місця, такі як Трептовпарк, Тіргартен і Панков-Шенгольц.

Фото: Wolfgang Kumm/ dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-