США звинуватили заступника глави держдуми рф у спробі впливу на американську політику

США звинуватили заступника глави держдуми рф у спробі впливу на американську політику

Укрінформ
Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення проти заступника голови держдуми Олександра Бабакова та двох його співробітників – керівника апарату Олександра Воробйова та співробітника цього апарату Михайла Плисюка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Росіяни обвинувачуються у змові з метою обходу санкцій США, шахрайському отриманні віз для в'їзду у США з метою просування глобальної схеми іноземного впливу на користь російського уряду; і у втягуванні в цю схему громадянина США, який діяв як незареєстрований агент росії.

Прокурор Деміан Вільямс вважає, що російський законодавець Бабаков та двоє його співробітників спланували таємну російську пропагандистську кампанію у США з метою реалізації ворожих політичних задумів росії проти України та інших країн, включаючи США.

Ця кампанія була спрямована на послаблення партнерських відносин США з європейськими союзниками, підрив західних санкцій і заохочення дій росії, спрямованих на знищення суверенітету України.

На думку американських прокурорів, обвинувачені, починаючи з 2012 року, почали використовувати міжнародну мережу іноземного впливу та дезінформації для просування інтересів росії.

Бабакову, Воробйову та Плисюку висунуто обвинувачення за трьома пунктами: дії як іноземних агентів без офіційного сповіщення Міністерства юстиції США, порушення санкцій США та шахрайство з метою отримання віз у США.

Прокурори заявили, що зараз обвинувачені знаходяться у росії та на волі. Кожному з них може загрожувати до 20 років позбавлення волі у разі визнання винним.

Читайте також: Штати готують нові заходи щодо боротьби з ухиленням рф від санкцій – радник Байдена

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення російському олігарху Костянтину Малофеєву в порушенні санкційного режиму проти росії за її агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-