Головного  редактора опозиційної газети у рф відправили до СІЗО за «фейки» про армію

Головного редактора опозиційної газети у рф відправили до СІЗО за «фейки» про армію

Укрінформ
У російському адміністративному центрі Горно-Алтайську суд відправив до СІЗО головного редактора місцевої опозиційної газети "ЛИСток" Сергія Михайлова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у ТГ-каналі правозахисного порталу ОВД-инфо.

Напередодні у редакції газети пройшли обшуки. Водночас стало відомо про затримання Михайлова, який у цей момент перебував у Москві. Після затримання його одразу повезли до аеропорту, щоб доставити до Горно-Алтайська для проведення слідчих дій.

У четвер суд у Горно-Алтайську також оштрафував на 300 тисяч рублів видавця газети "ЛИСток" за статтею адміністративного кодексу про "дискредитацію" армії росії. Крім того, директорка компанії-видавця Ольга Комарова була оштрафована на 100 тисяч. В електронній картотеці суду є інформація про ще дві адміністративні справи проти "ІД ЛИСток" та Комарова.

Раніше видавця газети викликали до прокуратури для складання протоколу за звинуваченням у закликах до санкцій щодо російських чиновників.

Читайте також: Росіяни здатні говорити правду тільки пошепки або відмовчуватись – Подоляк

Зазначається, що тижневик "ЛИСток" регулярно публікує новини про військові дії росії в Україні.

Після російського озброєного вторгнення на територію України влада рф ввела новий закон про адміністративне та кримінальне покарання за "дискредитацію дій російської армії" та "публічне поширення свідомо неправдивої інформації" про російських військових. Обвинуваченим за цими статтями загрожують як великі штрафи, до 100 тисяч рублів, так і позбавлення волі терміном до 15 років. Порушені вже десятки таких справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-