Головною метою росії є дестабілізація всього західного суспільства - прем’єр Бельгії

Головною метою росії є дестабілізація всього західного суспільства - прем’єр Бельгії

Укрінформ
Довгостроковою метою кремля є дестабілізація усього західного суспільства, і цей конфлікт цінностей, який знайшов прояв у російському вторгненні в Україну, може тривати роками.

Такого висновку дійшов прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо після триденної поїздки країнами Східної Європи, повідомляє Укрінформ із посиланням на видання VRT.

Як зазначається, Де Кроо відвідав Польщу, Румунію, Словаччину та Молдову, де спілкувався з президентами цих країн. Прем’єр-міністр Бельгії намагався продемонструвати їм, що його країна готова захищати кордони НАТО і ЄС.

Він зауважив, що всі чотири країни розташовані на лінії фронту і що межа між Румунією і Україною буде залишатися таким кордоном безпеки впродовж наступних років або навіть десятиліть, оскільки у довгостроковій перспективі росія робить усе, щоб дестабілізувати все західне суспільство.

Читайте також: росія планувала вторгнення в Україну на 22 лютого, а не 24 – Данілов

«Це саме те, що вони (росіяни – ред.) зараз роблять в Україні, і в цьому головна проблема. Ми маємо розуміти, що це буде тривала війна і що здатність російської армії продовжувати свій нинішній курс буде й надалі мати серйозний вплив на Україну», - заявив прем'єр-міністр.

За його словами, Бельгія активно підтримує Україну. Зокрема, країна виділила 800 мільйонів євро під час благодійного заходу, що відбувся минулої суботи у Варшаві, коли вдалося мобілізувати 9,1 мільярда євро для допомоги українським біженцям. З цієї суми близько 85 мільйонів євро будуть спрямовані на надання гуманітарної допомоги та її доправлення в Україну та для підтримки програм Світової програми з продовольства та Агентства ООН у справах біженців.

«Значна частина виділеної суми буде використана для виплат на соціальне забезпечення. Коли українські біженці прибули до Бельгії, вони потрапили під дію Директиви з тимчасового захисту. Тож вони мають доступ до системи соціального захисту Бельгії, включаючи забезпечення мінімального прожиткового мінімуму. Саме на це будуть спрямовані ці гроші», - сказав Де Кроо.

Читайте також: Росіяни здатні говорити правду тільки пошепки або відмовчуватись – Подоляк

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Через війну понад 4 мільйони українців, переважно жінки і діти, були змушені шукати порятунку на території країн Євросоюзу. ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає українським біженцям можливість спрощеного в’їзду на територію Євросоюзу, право на проживання, на отримання житла та базових соціальних послуг, включаючи охорону здоров’я та освіту для дітей, а також право на працевлаштування.

Фото:eutoday.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-