Ірландія додатково дає €3 мільйони на роботу Міжнародного кримінального суду

Ірландія додатково дає €3 мільйони на роботу Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
Ірландія оголосила про виділення додаткових 3 млн євро для роботи Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомив міністр закордонних справ та оборони Ірландії Саймон Ковені на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформ.

«Сьогодні я оголошую про додаткові 3 млн євро підтримки для роботи Міжнародного кримінального суду, щоб гарантувати його всебічну роботу. Я знаю, що прокурор був тут протягом останніх двох днів. І, звичайно, ми побачимо присутність МКС в Україні протягом багатьох наступних тижнів», - сказав він.

Читайте також: Головний прокурор МКС обговорив з урядовцями розслідування злочинів росії в Україні

Як повідомлялося, раніше генпрокурор Ірина Венедіктова та прокурор МКС Карім Хан здійснили спільну робочу поїздку в Бучу на Київщині, де проводиться ексгумація тіл вбитих цивільних.

Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У звільнених містах та селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю.

Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-