Уряд Фінляндії схиляється до вступу в НАТО

Уряд Фінляндії схиляється до вступу в НАТО

Укрінформ
Фінський уряд, згідно з представленим у середу урядовим рапортом про безпеку, схиляється до підтримки приєднання країни до НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

У рапорті зазначається, що якщо Фінляндія не приєднається до НАТО, то країна матиме менше можливостей забезпечувати свою безпеку. При цьому, якщо буде подана заявка на членство в НАТО, потрібно буде готуватися до зростання напруги на кордоні з росією. Водночас уряд підкреслює, що, як і раніше, намагається зберегти хороші ділові відносини з рф.

Згідно з рапортом, вступ до НАТО вимагатиме від Фінляндії збільшити бюджет на оборону на 1-1,5%.

«Агресія росії проти України вимагає перегляду політики безпеки Фінляндії», сказав міністр закордонних справ Пекка Хаавісто на пресконференції, що відбулася в середу.

На ній же глава міноборони Антті Кайкконен зазначив, що попри спокійну обстановку на кордонах Фінляндії, країна все ж таки має готуватися до можливих викликів.

Парламент розпочне обговорення рапорту після Великодня (тобто 17 квітня) – тоді і буде ухвалено рішення щодо подання заявки на членство Фінляндії до НАТО.

Після того, як 24 лютого росія вторглася на територію України, більшість виборців Фінляндії та більше сотні депутатів парламенту Фінляндії (із 200) підтримують вступ країни до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-