Байден продовжив дію введених раніше санкцій проти росії

Байден продовжив дію введених раніше санкцій проти росії

Укрінформ
Президент США Джо Байден продовжив на рік дію надзвичайної ситуації національного масштабу у зв’язку зі зловмисною діяльністю уряду російської федерації, що автоматично продовжує санкції проти росії, введені указами глави Білого дому раніше.

Про це він повідомив у офіційному листі спікеру Палати представників і голові Сенату Конгресу США, оприлюдненому в середу на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Зловмисна зовнішньополітична діяльність уряду російської федерації… продовжує створювати незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів», - зауважив президент США в офіційному листі.

У цьому зв’язку вказується, що надзвичайна ситуація щодо загрози рф була введена указом від 15 квітня 2021 року, розширена указом президента від 8 березня 2022 року та доповнена указами від 20 серпня 2021 року, 11 березня 2022 року та 6 квітня 2022 року. Ці укази передбачали введення санкцій та експортних обмежень проти російської федерації через зловмисні дії її уряду, спрямовані проти США, союзників та партнерів, а також посягання на суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте також: Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

Таким чином, як йдеться в листі, дії указів із обмеженнями проти росії діятимуть після 15 квітня 2022 року.

Нагадаємо, введення надзвичайної ситуації національного масштабу указами президента США передбачає застосування кроків у відповідь на конкретні загрози. Це включає, в тому числі, запровадження санкцій та інших обмежень. Дії цих указів тривають впродовж року та завершуються автоматично, якщо впродовж наступних 90 днів президент США не оголошує про продовження їхньої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-