Швеція планує наприкінці червня подати заявку на вступ до НАТО – ЗМІ

Швеція планує наприкінці червня подати заявку на вступ до НАТО – ЗМІ

Укрінформ
Уряд Швеції на чолі з прем'єр-міністром Магдаленою Андерссон має намір подати заявку про вступ країни в НАТО на мадридському саміті Альянсу наприкінці червня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Local.

На цей час держава має нейтральний статус.

Партія Андерссон - Соціал-демократична партія Швеції - скликала позачергове засідання 24 травня, де комітет правлячої партії може прийняти остаточне рішення щодо вступу країни в НАТО.

У середу у Стокгольмі прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін проведе зустріч з Андерссон. Обговорення будуть зосереджені на безпековій ситуації, що змінилася в Європі. Ймовірно тема вступу в НАТО також обговорюватиметься.

ВВС пише, що Фінляндія сьогодні розпочинає дебати, в результаті яких країна може подати заявку на членство в НАТО протягом кількох тижнів.

Обидві країни заговорили про вступ у НАТО після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Читайте також: США відправлять до Словаччини 600 військових та системи ППО

Як повідомляв Укрінформ, на території росії у напрямку до кордону з Фінляндією було помічено важке озброєння, включаючи ракетні системи, через кілька годин після того, як кремль застеріг Гельсінкі від вступу до НАТО.

За останніми опитуваннями, проведеними фінською компанією з дослідження ринку, 84% фінів вважають росію «значною військовою загрозою», що на 25% більше, ніж торік.

Фото: picture-alliance/D. Kalker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-