США відправлять до Словаччини 600 військових та системи ППО

США відправлять до Словаччини 600 військових та системи ППО

Укрінформ
Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтвердив, що до країни прибудуть щонайменше 600 американських військовослужбовців у межах зміцнення східного флангу НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Водночас зазначається, що раніше планувалося відправлення до Словаччини лише 40 військовослужбовців США.

Крім того, міністр підтвердив прибуття радара Sentinel 3D, системи ППО Avenger та восьмиколісних бойових машин Stryker.

За інформацією видання, словацькій армії бракує колісних бойових машин. У березні уряд оголосив, що Словаччина придбає 76 автомобілів фінського виробництва Patria.

Раніше Словаччина отримала системи ППО Patriot замість С-300, переданих Україні.

Зазначається, що розміщення нових сил ще має схвалити словацький уряд. Раніше він уже затвердив присутність у країні близько 2100 військовослужбовців НАТО, але з огляду на ситуацію передбачається залучити близько 3000 солдатів. Це перші міжнародні сили, дислоковані у Словаччині.

Причому до вторгнення росії в Україну уряд Словаччини не хотів розміщувати в країні війська НАТО, оскільки проти цього виступала більшість населення, зазначає видання.

Читайте також: НАТО може швидко прийняти Фінляндію та Швецію, щодо України консенсусу немає - Столтенберг

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Агресія росії проти України викликала об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, котрі рятуються від війни.

Фото: Shutterstock/Bumble Dee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-