Канада виділяє понад $600 мільйонів на боротьбу з COVID-19 у світі

Канада виділяє понад $600 мільйонів на боротьбу з COVID-19 у світі

Укрінформ
Упродовж наступних двох років Канада виділить 732 млн канадських доларів (близько 610 млн дол. США) на підтримку зусиль із подолання пандемії COVID-19 у світі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у проєкті державного бюджету Канади, внесеному на розгляд парламенту.

“У бюджеті-2022 пропонується надати МЗС 732 млн дол у 2022-2023 рр. на подальшу підтримку платформи Прискореного доступу до інструментів протидії COVID-19, аби забезпечити справедливий внесок Канади у глобальні зусилля з покращення доступу до вакцин, ліків та інших засобів боротьби проти коронавірусу”, - йдеться в документі.

Зазначається, що з урахуванням нових асигнувань, від початку пандемії COVID-19 Канада виділить на діяльність цієї платформи понад 2 млрд дол.

Читайте також: Як війна витіснила пандемію: цифр по Україні немає, але хвороба не зникла

Нагадаємо, платформа Прискореного доступу до інструментів протидії COVID-19 (ACТ-Accelerator) - це механізм глобального співробітництва з метою прискорення розвитку, виробництва та забезпечення доступності тестів, лікування та вакцин проти коронавірусу.

Його структурою є фонд COVAX, який безоплатно постачає COVID-вакцини в країни з низькими та середніми доходами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-