У S&P не очікують, що москва конвертує рублі в долари для уникнення дефолту – ЗМІ

У S&P не очікують, що москва конвертує рублі в долари для уникнення дефолту – ЗМІ

Укрінформ
В агентстві S&P не очікують, що москва конвертує рублі в долари для уникнення дефолту за своїм зовнішнім боргом, який, скоріше за все, може відбутись не раніше 4 травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на агентство S&P.

Зазначається, що росія намагалася розплатитися в рублях за два випуски доларових облігацій, термін погашення яких настав 4 квітня. В S&P стверджують, що це означає «вибірковий дефолт», бо інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в «долари, еквівалентні сумам, які були сплачені спочатку».

У москви є пільговий період у 30 днів з 4 квітня для здійснення виплат основної суми та відсотків. Але S&P заявила, що не очікує, що рф конвертуватиме їх у долари, враховуючи санкції Заходу, які підривають «готовність і технічні можливості виконувати умови своїх зобов’язань».

Повний дефолт в іноземній валюті став би першим російським дефолтом за більш ніж століття, коли лідер більшовиків Володимир Ленін відмовився від облігацій, випущених царським урядом, зазначає видання.

Як повідомляв Укрінформ, востаннє росія оголошувала дефолт у 1998 році, але за внутрішнім боргом. Зовнішній дефолт країна мала після революції 1917 року.

Раніше рейтингове агентство S&P оголосило про те, що рф перебуває у стані «вибіркового дефолту» після того, як 4 квітня країна використала рублі для проведення платежів за доларовими облігаціями.

Зумовлено це, зокрема, тим, що Міністерство фінансів США заборонило рф проводити доларові платежі за державним боргом з рахунків російських установ в американських банках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-