У РЖД стався дефолт по одному з випусків євробондів – Bloomberg

У РЖД стався дефолт по одному з випусків євробондів – Bloomberg

Укрінформ
Комітет з кредитних деривативів (Credit Derivatives Determinations Committees) визнав ВАТ «російські залізниці» (РЖД) таким, що перебуває в стані дефолту по одному випуску євробондів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

За даними Комітету, «російські залізниці» мали здійснити купонний платіж 14 березня, але не зробили цього через санкції Заходу, спричинені нападом рф на Україну.

Контракти, що страхують борг компанії від дефолту, буде активовано.

Рішення було ухвалено, оскільки інвестори зосередилися на тому, чи не відбудеться дефолт за суверенними облігаціями країни після того, як купонні виплати за двома цінними паперами минулого тижня були зроблені в рублях, хоча облігації цього не допускали, пише агентство.

Читайте також: Зовнішній дефолт росії майже неминучий – Bloomberg

Якщо це станеться, це буде перший зовнішній дефолт росії за більш як за століття. Обидва випуски облігацій мають 30-денний пільговий період.

Як повідомляв Укрінформ, востаннє Росія оголошувала дефолт у 1998 році, але за внутрішнім боргом. Зовнішній дефолт країна мала після революції 1917 року.

Минулої суботи рейтингове агентство S&P оголосило про те, що рф перебуває у стані «вибіркового дефолту» після того, як 4 квітня країна використала рублі для проведення платежів за доларовими облігаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-