Міністри закордонних справ ЄС сьогодні знову говоритимуть про Україну

Міністри закордонних справ ЄС сьогодні знову говоритимуть про Україну

Укрінформ
У Люксембурзі розпочалося засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, під час якого європейські урядовці обговорять розвиток подій навколо неспровокованої агресії росії проти України та продовження допомоги Україні у боротьбі із російським вторгненням.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знову говоритимемо про Україну. Я проінформую Ради міністрів із закордонних справ про поїздку до України разом із Президентом Єврокомісії. Ми бачили, що трапилось там, це брудна, дуже жорстока агресія російських військ проти цивільного населення. Я справді вражений тим, що ми побачили. Ми не можемо це залишити, Ми свідки. Ми знову відкрили там нашу Делегацію. Зараз ми обговоримо, як ми можемо підтримати народ України, і як ми можемо підтримати зусилля Міжнародного кримінального суду (МКС)», - сказав перед початком зустрічі Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Він зауважив, що відбулася зустріч з Прокурором МКС (Карім Хан – ред.), під час якої Євросоюз підтвердив готовність надати всю необхідну допомогу в розслідуванні російських злочинів в Україні для МКС та для органів Генеральної прокуратури в Україні.

Відповідаючи на запитання преси щодо розвитку подій в Україні, Жозеп Боррель не виключив, що наступними днями може відбутися загострення ситуації в регіоні Донбасу.

«Ми бачимо, що російські війська концентруються на Сході, щоб розпочати наступ на Донбасі. Українці добре про це знають. Тож, боюся, протягом наступних днів відбудеться новий сплеск війни на Донбасі», - сказав Високий представник ЄС.

Він уникнув відповіді на запитання щодо ймовірного результату цієї битви, зауважив лише, що «на полі бою можуть траплятися як перемоги, так і поразки».

Читайте також: Україна може отримати статус кандидата на вступ в ЄС вже у червні - Маасікас

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. Російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Європейський Союз вжив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-