Фінляндія готова швидко відмовитися від російського газу і нафти - прем'єр

Фінляндія готова швидко відмовитися від російського газу і нафти - прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Санна Марін заявила, що Фінляндія готова швидко відмовитись від російського природного газу і нафти.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Yle.

"Ми говоримо про тижні або місяці, а не про роки (для відмови від російських енергоносіїв - ред.) для Фінляндії", - зазначила Марін.

За її словами, ситуація для інших країн Європейського Союзу складніша.

«Необхідно зробити це швидко. Однак, ймовірно, багато інших країн не можуть відмовитися від російського палива так швидко, як Фінляндія. Тому зараз ми маємо шукати загальноєвропейські рішення», - додала вона.

Читайте також: Прем'єр Фінляндії вважає, що з росії повинні піти всі західні компанії

Марін зазначила, що йдеться не про спільне фінансування, а про те, щоби подумати, як допомогти Німеччині, наприклад, знайти альтернативні джерела енергії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський закликав Європу якнайшвидше відмовитися від російської нафти і газу.

З 24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет. Весь український народ піднявся на боротьбу з ворогом та дає йому гідну відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-