У британському парламенті заговорили про ордер на арешт путіна

У британському парламенті заговорили про ордер на арешт путіна

Укрінформ
Велика Британія повинна очолити процес подачі заяви до Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо видачі міжнародного ордера про арешт президента рф владіміра путіна.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі агентству Guildhall заявила член британського парламенту, речник офісу міжнародних відносин Ліберальної партії Великої Британії Лейла Моран.

Вона прокоментувала запроваджені нещодавно міжнародні санкції проти росії і зазначила, що «ці санкції були потрібні невідкладно – але поки українців винищують, ми не можемо на них зупинитися».

Читайте також: Британія передасть Україні зброї ще на 100 мільйонів фунтів - Джонсон

«Час ставитися до армії та найманців путіна як до терористів - тих, ким вони власне і є, застосовуючи британські регуляторні можливості про визнання їх поза законом. Нам слід очолити заклики до Міжнародного кримінального суду, щоб надати міжнародний ордер на арешт путіна», – сказала Моран.

Депутатка також зазначила, що багатьом російським багатіям та владним особам вдається ховатися від відповідальності у Великій Британії.

«Потрібно опублікувати список – і кожного олігарха, поміщеного в категорію ризику для національної безпеки, слід вигнати з Британії», - підсумувала Моран.

Читайте також: Шольц – про дзвінки путіну: Намагаємось разом з Макроном донести йому правду про ситуацію на фронті

Як повідомлялося, понад 40 країн звернулися до Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо розслідування воєнних злочинів, скоєних росіянами в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-