У Нідерландах обмежили продаж борошна та олії через війну рф

У Нідерландах обмежили продаж борошна та олії через війну рф

Фото
Укрінформ
У Нідерландах у супермаркетах обмежили продаж борошна через масове скуповування.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, в супермаркетах на полицях з борошном розміщено оголошення, що продаж борошна обмежено.

“Дозволено придбати не більше однієї упаковки в одні руки”, - йдеться в оголошенні.

Варто зазначити, що полиці з борошном дуже швидко порожніють. У деяких супермаркетах вже є порожні полиці, які не заповнюються.

Читайте також: Шмигаль: рф прагне створити продуктову кризу в світі – бомбардує наші зерносховища і нафтобази

“Часом, щоб знайти одну упаковку, треба обійти три супермаркети, і якщо пощастить, то вдасться придбати борошно”, - сказала в коментарі Укрінформу нідерландка Діана.

Також у країні підвищений попит на соняшникову олію. Наразі більшість супермаркетів обмежили продаж соняшникової олії 1-2 пляшками на одного покупця.

Причиною є напад росії на Україну, яка через війну не може експортувати стільки ж зерна та соняшникової олії, як раніше.

Читайте також: Зеленський – Нідерландам: Нам потрібні літаки, танки, ППО та ракети

За даними міністерства сільського господарства США (USDA), соняшникова олія займає близько 12% у світовому споживанні харчових рослинних олій та 9% з урахуванням промислового споживання цього продукту.

Насамперед постраждають найбільші покупці української олії. Зокрема, йдеться про країни Європейського Союзу, куди постачаються 32% цього продукту. Ще 30,5% української олії купує Індія.

Читайте також: Напад росії на Україну може призвести до голоду в усьому світі - Британія в ООН

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-