Після рішення ООН про вигнання із Ради з прав людини росія заявила, що виходить сама

Після рішення ООН про вигнання із Ради з прав людини росія заявила, що виходить сама

Укрінформ
Після ухвалення на засіданні Генасамблеї ООН резолюції про припинення повноважень росії в Раді з прав людини представник рф при ООН заявив, що його країна виходить з Ради, визнаючи таким чином свою капітуляцію.

Про це в коментарі Укрінформу сказав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

«Своєю заявою про вихід з РПЛ уже після ухвалення резолюції росія фактично визнала свою капітуляцію, - зазначив він. - Після бою, як відомо, махають не кулаками, а хіба що білим прапором. Ось Росія й викинула білий прапор».

За словами Кислиці, це відкриває можливість «врятувати Раду з прав людини». Поразка рф означає проведення нових виборів і обрання на місце, яке займала росія, «здорової країни, яка реально віддана справі захисту й просуванню прав людини», додав він.

Символічно це відбулося в Міжнародний день пам’яті про геноцид у Руанді, який служить потужним нагадуванням, що покарання обов’язково наздожене воєнних злочинців, як би вони не діяли, наголосив Кислиця.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН на надзвичайному спеціальному засіданні в четвер ухвалила резолюцію про тимчасове припинення повноважень росії в Раді ООН з прав людини через війну в Україні. За це рішення проголосували 93 країни, проти - 24, утрималося 58.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-