Блінкен заявив про нарощування тиску на росію

Блінкен заявив про нарощування тиску на росію

Укрінформ
Сполучені Штати, а також союзники й партнери нарощують політичний і економічний тиск на росію через її збройну агресію проти України і наступ на глобальний мирний порядок.

Про це заявив у четвер під час пресконференції в Брюсселі держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Разом ми зберігаємо та нарощуємо тиск на кремль і його сусідів, включно з безпрецедентними санкціями», - сказав Блінкен.

Він наголосив, що Сполучені Штати, союзники й партнери «нарощують свою підтримку України в оборонній, гуманітарній і економічній сферах». Крім того, за його словами, зараз посилюються оборонні можливості країн-членів НАТО, насамперед на східному фланзі.

У цьому контексті Блінкен підкреслив, що впродовж двох останніх днів провів у Брюсселі зустрічі в форматі, який зібрався вперше і включав, крім союзників по НАТО, країни Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема, Австралію, Японію, Нову Зеландію й Республіку Корея. Крім того, були залучені глави МЗС України, Грузії, Швеції й Фінляндії, керівництво ЄС. Відбулася й окрема зустріч на рівні міністрів закордонних справ у форматі G7.

«Участь усіх цих союзників і партнерів підкреслює, наскільки широкою є коаліція країн з усього світу, які об’єдналися й постали разом із Україною проти агресії російського уряду», - заявив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що всі ці країни сприймають напад москви не лише як агресію проти України, а й як атаку проти широкого міжнародного порядку, заснованого на колективно узгоджених правилах.

Блінкен наголосив, що останні повідомлення про звірства росіян у Бучі лише посилили колективну рішучість та єдність протистояти агресії рф. Він зауважив, що коаліція цих країн лише зростає.

Як повідомляв Укрінформ, 6-7 квітня в Брюсселі відбулася формальна міністерська зустріч країн-членів НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Одним із головних питань розглядалися нові кроки щодо реагування на війну рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-