Кіпр анулює паспорти чотирьох наближених до путіна росіян – ЗМІ

Кіпр анулює паспорти чотирьох наближених до путіна росіян – ЗМІ

Укрінформ
Влада Кіпру анулює паспорти чотирьох підсанкційних росіян, які набули громадянства в межах інвестиційної схеми, що була припинена наприкінці 2020 року.

Про це повідомляє CyprusMail із посиланням на джерела в уряді Кіпру, передає Укрінформ.

Імена цих людей не розголошуються, але вони входять до списку з понад 800 осіб, проти яких були запроваджені санкції Європейського Союзу після вторгнення росії в Україну і які вважаються близькими до президента росії володимира путіна.

За інформацією видання, загалом 21 особі будуть анульовані паспорти Кіпру, які вони отримали за вкладання в країну інвестицій.

Зазначається, що Кіпр надав громадянство 2886 громадянам росії, серед яких інвестори та їхні сім'ї, впродовж 2007-2020 років. Загалом 6779 осіб отримали громадянство за інвестиції у розмірі щонайменше 2 млн євро.

Спеціальна комісія виявила, що ця схема діяла в правовому вакуумі понад 10 років без належного нагляду. Більш як половина паспортів були видані незаконно.

У жовтні минулого року влада Кіпру заявила, що анулює паспорти 45 осіб.

Читайте також: Кіпр заборонив п'ятьом військовим кораблям РФ доступ до свого порту - ЗМІ

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-