Наслідки російської агресії відчутні навіть у Перу - CNN

Наслідки російської агресії відчутні навіть у Перу - CNN

Укрінформ
Насильницькі протести в Перу через підвищення цін на пальне й інші продукти вже призвели до масових сутичок і загибелі людей, що стало прямим свідченням того, як вторгнення рф в Україну впливає на економічні та політичні події по всьому світу.

Про це йдеться в публікації CNN в ніч проти четверга, передає Укрінформ.

«російське вторгнення в Україну і, як наслідок, рішення світових лідерів ізолювати рф від світових нафтових ринків призвели до зростання цін на нафту. І для Перу цей вплив був особливо помітним», - пояснюється в публікації.

Зростання вартості пального в країні минулого тижня спровокувало протести, які швидко переросли у масштабні антиурядові демонстрації з маршами та блокуванням доріг. За даними перуанської влади, станом на середу, щонайменше шестеро людей загинули з початку протестів. Принаймні дев'ять головних автострад країни залишаються заблокованими протестувальниками.

Читайте також: Активісти перед Бундестагом вимагали запровадити енергетичне ембарго проти росії

У порівнянні з іншими країнами регіону, такими як Аргентина або Венесуела, Перу закупає значно більше нафти. Після її подорожчання й так послаблена пандемією економіка країни зазнала ще одного важкого удару – у березні інфляція в Перу була найвищою за останні 26 років. При цьому найбільше піднялися ціни на харчові продукти й пальне.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: Якщо не буде болісного пакета санкцій, рф побачить у цьому дозвіл іти далі - Зеленський

Весь демократичний світ засудив неспровоковану агресію рф проти України. Проти росії були введені небачені санкції, які також мали наслідки для світової економіки, в тому числі на вартість енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-