Штати обмежили обмін податковою інформацією з рф - Reuters

Штати обмежили обмін податковою інформацією з рф - Reuters

Укрінформ
Податкова служба США (IRS) припинила обмін інформацією з податковими органами росії, аби завадити кремлівському режиму фінансувати війну проти України.

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на міністерство фінансів США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати не надаватимуть жодної інформації, яка могла б посприяти російському уряду отримувати прибутки за рахунок збільшення податкових зборів», - ідеться в повідомленні.

Крім того, як зазначається, це завадить кремлівському режиму використовувати фінансову інформацію для переслідування російських дисидентів, українських громадян і бізнесу.

При цьому в міністерстві зауважили, що не надавали російській владі жодної податкової інформації від початку вторгнення в Україну 24 лютого. Нинішній крок встановлює обмеження на офіційному рівні.

Читайте також: Зеленський закликав іспанські компанії припинити бізнес із росією

Угода між IRS і  податковими органами рф щодо обміну інформацією з метою спрощення процесу збору податків з фізичних і юридичних осіб, які працюють за кордоном, діяла впродовж 30 років. Крім того, це було необхідно для уникнення подвійного оподаткування.

Минулого місяця Велика Британія, яка за останні роки стала притулком для заможних російських еліт, також заявила про припинення обміну податковою інформацією з росією й білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-