Від співпраці з росією відмовилися її адвокати у Міжнародному суді ООН

Від співпраці з росією відмовилися її адвокати у Міжнародному суді ООН

Укрінформ
Адвокати росії у Міжнародному суді ООН відмовились від подальшого співробітництва з нею, у тому числі у справах проти рф, які розпочала Україна.

Як передає Укрінформ, про це перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила у Фейсбуці.

"Неможливо представляти на майданчиках, присвячених застосуванню права, державу, яка так цинічно його зневажає", – написав науковець світового масштабу, професор міжнародного права Паризького університету Алан Пелле, який до 24 лютого 2022 року був адвокатом росії у Міжнародному суді ООН.

Читайте також: Ворог має відповісти за злочини, скоєні під Києвом

За словами Джапарової, у своєму відкритому листі "російським друзям" професор Пелле заявив, що "смертоносна атака росії … розтоптала" принципи міжнародного права, які визнаються усім цивілізованим співтовариством.

"Росія стала токсичною навіть для тих, хто попри все після 2014 року продовжував працювати на неї", - наголосила Джапарова.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Міжнародний кримінальний суд на початку березня за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну. Водночас росія заявила, що не виконуватиме рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-