Прем’єр Бельгії закликав до міжнародного суду над винними у злочинах в Бучі

Прем’єр Бельгії закликав до міжнародного суду над винними у злочинах в Бучі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо засудив масове вбивство, що було скоєно російськими окупантами в українському місті Буча, та закликав притягнути винних до відповідальності за воєнні злочини.

Як повідомляє Укрінформ, про це розповідає бельгійське видання VRT.

«Фото й відео з українського міста Буча, на північний захід від Києва, яке полишили російські війська, розлетілися по усьому світу. На зображеннях – тіла у масових похованнях, тіла цивільних людей, вбитих просто на вулицях або у своїх домівках. У деяких з цих цивільних людей були зв’язані руки за спиною, що може свідчити про їхню страту під час відходу російських військ. Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, від імені народу Бельгії, приєднався до міжнародного засудження цих злочинів», - йдеться у публікації.

Як зазначається, свої думки керівник бельгійського уряду висловив у Tвіттері.

«Жахливі знімки з Бучі ніколи не зникнуть з пам'яті. Втрачені життя ніколи не будуть забуті. Ці злочини не можуть залишатися безкарними. Бельгія повністю підтримує Міжнародний кримінальний суд у важливій роботі, яку він буде виконувати», - написав бельгійський урядовець у пості.

Як зазначається, бельгійський лідер очікує, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, який наразі розглядає звинувачення у геноциді, у військових злочинах та у злочинах проти людства, дослідить всі наявні докази. Видання нагадує, що МКС ініціював таке розслідування воєнних злочинів відразу після вторгнення росії в Україну вже більше як місяць тому.

Читайте також: Загарбники вбили і закатували понад 300 жителів Бучі - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну та без жодних підстав розпочала широкомасштабне вторгнення, проводячи масовані обстріли та бомбардування мирних міст і селищ, руйнуючи цивільну інфраструктуру та житлові райони. На тимчасово окупованих територіях Київської області та інших регіонах України російські загарбники влаштували терор та мародерство, масовано вбивали та катували мирних жителів.

Факти жахливих злочинів, скоєних російськими військами, що були виявлені після звільнення окупованих міст, шокували весь світ. Лідери провідних країн Європи та світу виступили із вимогою проведення широкого міжнародного розслідування та притягнення винних у злочинах проти людства до відповідальності, включаючи безпосередніх вбивць, а також політичне та військове керівництво росії.

ЄС висловив намір допомогти правоохоронним органам України та надіслати команди слідчих з Європолу та Євроюсту для фіксації та розслідування злочинів російської армії, скоєних в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-