Уряд Естонії направив до парламенту законопроєкт про заборону ворожої символіки

Уряд Естонії направив до парламенту законопроєкт про заборону ворожої символіки

Укрінформ
Естонський уряд направив до Рійгікогу законопроєкт, який доповнює можливості карати за підтримку російської агресії та обмежувати використання відповідних символів.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

У законопроєкті, підготовленому Мін'юстом, прописано не конкретні символи, а визначення публічної та свідомої демонстрації символу, який інтерпретується як ворожий, або використовується для підтримки та виправдання злочинів, або застосовується для залякування інших людей.

Законопроєкт спричинив неоднозначну реакцію. Деякі правознавці дійшли висновку, що він нечітко сформульований чи його прийняття немає вагомих причин.

Розбіжності виникли і серед опозиційних парламентських партій. Політики з Консервативної народної партії Естонії (EKRE) та Isamaa ("Батьківщина") розкритикували законопроєкт. При цьому представник естонської Соціал-демократичної партії підтримує його.

Як повідомлялося, президент росії путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам

Після початку війни росія була піддана масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-