Китай буде добиватися миру в Україні у власний спосіб – прем'єр

Китай буде добиватися миру в Україні у власний спосіб – прем'єр

Укрінформ
Китай запевнив ЄС, що буде прагнути миру в Україні, але на «власних умовах», попри заклики до жорсткішої позиції щодо російської федерації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив Reuters.

Зазначається, що Прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян сказав лідерам Європейського Союзу, що Пекін буде добиватися миру «своїм способом».

Він розповів лідерам ЄС, що Китай завжди прагнув миру і сприяв переговорам, а також готовий продовжувати відігравати конструктивну роль разом із міжнародною спільнотою.

Своєю чергою, президент Сі Цзіньпін сподівається, що ЄС буде розглядати Китай «незалежно» від позиції країни щодо України.

Також під час віртуального саміту з Лі та Сі в ЄС закликали Пекін не дозволяти москві обійти санкції Заходу, запроваджені через вторгнення росії в Україну.

За словами президента Європейської ради Шарля Мішеля, обидві сторони погодилися, що війна, яку росія називає «спеціальною військовою операцією», загрожує глобальній безпеці та світовій економіці.

Як відомо, Китай налагоджує тісніші енергетичні, торговельні та безпекові зв’язки з москвою, позиціонуючи себе як глобальну силу, яка може протистояти Сполученим Штатам. За кілька тижнів до вторгнення 24 лютого Китай і росія оголосили про стратегічне партнерство без обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-