Санкції не змушують російські еліти шукати наступника для путіна – Денисенко

Санкції не змушують російські еліти шукати наступника для путіна – Денисенко

Укрінформ
Запроваджені проти рф санкції не змушують російські еліти змінювати в цілому вектор розвитку країни й тим більше – шукати наступника для володимира путіна.

Про це керівник Українського Інституту майбутнього, радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко поінформував на брифінгу, представляючи дослідження під назвою «Санкції проти рф: що насправді може зламати режим володимира путіна?», передає кореспондент Укрінформу.

«Грошей на виплати силовим структурам і армії у росії більш ніж достатньо, щоб тримати в абсолютно теплій ванній всіх тих, хто забезпечує стабільність цього (путінського – ред.) режиму. Тому ніяких структурних змін у самих елітах, судячи з усього, не відбудеться», – поінформував він.

Окрім того, за словами експерта, у рф наразі можна виділити вісім груп, або «веж Кремля», які конкурують між собою, але вони всі орієнтуються виключно на президента рф путіна.

«І ці санкції – вони справді ударили по них (представниках цих груп – ред.), але у той же час вони не змушують їх міняти у цілому вектор розвитку і, тим більше, шукати наступника для путіна», – сказав Денисенко.

Серед ключових проблем у 2022 році, які можуть очікувати рф, він назвав питання звуження пропозицій і товарів, і перш за все – імпортних, хоча у рф, за його словами, і був ухвалений закон про паралельний імпорт. «Це і інфляція, яку ми оцінюємо у 20-25% цього року. Це справді багато, але це не буде настільки критично, як це багато кому здається», – сказав Денисенко.

За його словами, якщо говорити про стабільність курсу, то варто знати, що у рф є кілька курсів: один, офіційний – зовнішній, і один – внутрішній для тих, хто має певні можливості для обміну.

«У цьому випадку не треба забувати, що наразі російська влада починає певним чином заливати грошима соціально незахищені верстви населення, і спеціально під них створюються певні програми, які у результаті потім і розкрутять більше інфляцію. Але на цьому етапі вони будуть такою собі грошовою подушкою для цих верств населення», – поінформував він.

Говорячи про безробіття у рф як одну із можливих проблем цьогоріч, він зазначив, що найбільш імовірним є те, що масових скорочень у цілому не буде. «Людей, імовірно, будуть переводити на 2-3-денний робочий тиждень, будуть давати їм певні, там, відпустки і неоплачувані відпустки, але офіційно ми не побачимо великої статистики... по різкому скачку безробіття і переходу (людей у рф – ред.) на біржу праці. Для цих людей так чи інакше будуть намагатися створювати певні невеликі подачки, які не дадуть їм упасти зовсім на дно і не дадуть їм приводу для того, щоб починати певні революційні дії», – поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-