У Москві за антивоєнні вірші Некрасова затримали літераторку

У Москві за антивоєнні вірші Некрасова затримали літераторку

Укрінформ
На Пушкінській площі в центрі Москви затримана кандидатка філологічних наук, літературознавиця, перекладачка Любов Сумм.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-акаунт журналістки, літературознавиці Ганни Наринської.

«На Пушкінській площі за читання антивоєнних віршів було затримано перекладачку Любов Сумм. Вона читала вірш Некрасова "Внимая ужасам войны…" (входить до шкільної програми). Усі ці роки Люба самовіддано виходила на одиночні пікети на підтримку та за звільнення політв'язнів та українських військовополонених. Свободу - Любові Сумм», - написала Наринська.

У чому хочуть обвинуватити затриману активістку поліцейські, наразі невідомо.

Любов Сумм – перекладачка з англійської, німецької та латині. У росії за її перекладом надруковано твори Гілберта Честертона, Клайва Льюїса, Івліна Во, Салмана Рушді, Плутарха, Франциска Ассізького та інших.

Після російського збройного вторгнення 24 лютого на територію України влада рф запровадила новий закон про адміністративне та кримінальне покарання за "дискредитацію дій російської армії" та "публічне поширення свідомо неправдивої інформації" стосовно російських військових. Обвинуваченим за цими статтями загрожують як великі штрафи, до 50 тисяч рублів, так і позбавлення волі терміном до 15 років. Порушено вже десятки таких справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-