У Болгарії чотири російські телеканали на супутнику замінили на два українські

У Болгарії чотири російські телеканали на супутнику замінили на два українські

Укрінформ
Болгарський супутниковий оператор Bulgaria Sat EAD вимкнув на супутнику чотири російські телеканали і почав безкоштовно транслювати українські «UA TV» та «Ukraine 24».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

«Генеральний директор супутникового оператора Болгарії Bulgaria Sat EAD Максим Заяков повідомив, що компанія вилучила із супутника російські телеканали «Первый канал», НТВ МИР, RT, «RT Документальный». Також компанія змінила трансляцію українських телеканалів «UA TV» і «Ukraine 24» на безкоштовну ефірну», - ідеться в повідомленні.

За словами Заякова, рішення про вимкнення російських мовників компанія ухвалила, не чекаючи на розпорядження органів державної влади чи медіарегулятора.

Гендиректор поінформував, що в Bulgaria Sat EAD на супутнику ніколи не було телеканалу «Россия 24», і, очевидно, ніколи не буде. А зміна трансляції «UA TV» та «Ukraine 24» на безкоштовну ефірну означає, що будь-хто, у кого є супутникова тарілка та приймач, може отримати їх з Болгарії без необхідності внесення передоплати.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 березня, тридцять країн Європи повністю або частково вимкнули зі свого ефіру російські пропагандистські канали.

З 24 лютого в Україні триває новий етап російсько-української війни. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-