Вірити словам росії не можна - посол Канади в ООН

Вірити словам росії не можна - посол Канади в ООН

Укрінформ
Слова росії про намір ослабити воєнну кампанію в Україні не викликають жодної довіри у міжнародної спільноти.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі радіо СВС розповів Постійний представник Канади в ООН Боб Рає.

“Зважаючи на наш досвід із Росією протягом останніх чотирьох місяців, я би не вірив жодному їх слову. Необхідно виходити з того, що вони насправді роблять”, - сказав Рає.

За його словами, міжнародній спільноті необхідно чітко продемонструвати путіну, що партнери не припинять надавати Україні військову, фінансову, гуманітарну та моральну підтримку. “Це - складна справа, але ми мусимо переконати росіян, що їх поведінка має ціну, і що вони не зможуть захопити Україну так, як планували”, - зазначив дипломат.

Він нагадав, що росія накопичувала війська поблизу України та вперто брехала світові про те, що не має наміру проводити вторгнення. “Вони постійно нам брехали. Чому ж тоді зараз нам вважати, що вони не брешуть”, - наголосив Рає.

Як повідомлялося, напередодні після завершення раунду перемовин української та російської делегацій у Стамбулі 29 березня, голова російської делегації володимир мединський заявив, що російська армія кардинально скоротить наступ на чернігівському та київському напрямках.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-