Австрія відмовилася платити росії за газ в рублях

Австрія відмовилася платити росії за газ в рублях

Укрінформ
Австрія, як і інші держави-члени Євросоюзу, не буде виконувати вимогу росії про оплату в рублях поставок природного газу.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила федеральний міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер в інтерв’ю австрійському телеканалу PULS 4.

«Ми не будемо платити в рублях. І тут ми єдині з іншими державами Європейського Союзу, і це – важливо», - заявила Таннер.

За її словами, австрійський уряд має всі необхідні законодавчі можливості, щоб реагувати на виклики у сфері енергозабезпечення, зокрема, забезпечення постачання газу приватним домогосподарствам.

Австрійське інформагентство АРА повідомило в середу про те, що Австрія оголошує рівень раннього попередження у своєму плані на випадок надзвичайної ситуації у газопостачанні. Причиною цього стала заява рф про те, що майбутні поставки газу мають оплачуватися лише в рублях.

Цей перший ступінь аварійного плану передбачає посилення системи нагляду та моніторингу. Заходи з контролю енергопостачання, такі як нормування, наразі не плануються – вони передбачені на третьому рівні плану.

При цьому, у міністерстві енергетики Австрії заявили, що наразі поставки газу з росії відбуваються без обмежень. Згідно з відомством, газосховища росії заповнені на 13%, що відповідає середньому показнику за останні роки.

Як повідомляв Укрінформ, у ФРН раніше також було активовано перший етап попередження з плану на випадок надзвичайної ситуації у газопостачанні.

Путін 23 березня заявив, що росія вимагатиме від «недружніх» країн, серед яких держави ЄС, платити за газ у рублях. Ці платежі, відповідно до вимоги москви, мають бути переведені на рубль до 31 березня. Цей крок був розцінений як спроба стримати падіння російської валюти й уникнути західних санкцій.

Міністри енергетики країн G7 відкинули вимогу президента рф про те, щоб «недружні» країни платили за російський газ рублями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-