Бербок підтвердила намір Німеччини повністю відмовитися від російських енергоносіїв

Бербок підтвердила намір Німеччини повністю відмовитися від російських енергоносіїв

Укрінформ
Російське вторгнення в Україну не тільки завдало страждань мільйонам людей, а й дало зрозуміти, що Європа має стати повністю незалежною від імпорту енергоресурсів з рф.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на форумі Berlin Energy Transition Dialogue, організованому німецьким МЗС, передає кореспондент Укрінформу.

"Нині, коли росія веде війну проти України, йдеться про конкретні інтереси безпеки та геополітику у 21-му столітті. Зараз надзвичайно важливо не зволікати та стати повністю незалежними від імпорту викопної енергії з росії", - заявила міністр.

Глава МЗС нагадала слова міністра економіки Роберта Габека про те, що Німеччина за останні тижні вже вдвічі скоротила імпорт, особливо кам’яного вугілля. «І ми не тільки вдвічі скоротимо імпорт у всіх інших сферах, ми повністю відмовимося від викопного палива, яке надходить з росії», - запевнила Бербок.

За її словами, у короткостроковій перспективі ФРН продовжить імпортувати газ і нафту з інших країн і водночас буде готуватися в середньо- і довгостроковій перспективі до повного переходу на відновлювані джерела енергії.

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні сумніваються, що ембарго на імпорт російських енергоносіїв змусить путіна завершити війну в Україні в короткі строки, але водночас роблять все, аби якомога швидше повністю позбутися залежності від цього постачальника.

Фото надано пресслужбою МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-